HET IS BIJNA ZOVER.
Door: Ineke
Blijf op de hoogte en volg Ineke
31 Augustus 2025 | Nederland, Almelo
Hallo allemaal,
Wat hebben er veel vrienden, bekenden en anderen mijn blog op "waarbenjij" gelezen. Ruim 250 keer. Heel bijzonder. Ja, en dan is het dan eindelijk zover. Lang naar toe geleefd en nu is het heel dicht bij.
Morgen 1 september vertrek ik naar Kenia. Ik word naar Schiphol gebracht en daar ben ik blij mee. Ik vertrek hier om half 2 en vlieg om half 9 in de avond. Inmiddels heb ik me via internet ingecheckt en heb de instapkaart bij mijn belangrijke papieren liggen. Mooi zo. Toch vind ik dat altijd weer een spannend zaakje, maar het is weer gelukt. Sommige mensen vinden mij daarom knap en dat ik dat allemaal alleen kan en durf! Maar jah als je wat wilt en daar weer naar toe wilt, dan is het niet anders. En al doende is veel te leren toch. De laatste keer dat ik op het vliegveld incheckte, werd mij verzocht me te melden aan de desk. Eerst tot mijn verbazing en daarna ongerustheid. Ik stond op de reserve lijst, ook al had ik een vliegticket. Wel of niet vliegen?? Maar om het verhaal kort te maken, ik kon toch mee. Dat was toen wel erg spannend allemaal.
Mijn koffers staan klaar. Andy, ik mag zonder bijbetaling 2 koffers van 23 kg meenemen en een rugtas plus klein handtasje. Dat is volgens mij omdat ik met Kenya Airways naar Kenya vlieg. De lichtblauwe is volledig gevuld met spelletjes en andere spullen voor Nyabondo. De andere gedeeltelijk met spullen voor mezelf. In Nyabondo heb ik een metalen kist waar kleding en andere spullen van me inzitten. En als ik wat vergeten ben...tegenwoordig is er veel meer in Kenia te koop.
Ik kom dinsdagmorgen na een binnenlandse vlucht in Kisumu aan waar Jim op mij staat te wachten. Jim ken ik al vanaf mijn eerste keer in 2008. Hij heeft zich in het verleden voor veel van mijn projecten vol energie ingezet en is bekend op vele terreinen in Kenya. Ik ben blij met hem. Wellicht heb ik hem deze periode ook wel weer nodig. Mijn boodschappenbriefje is inmiddels ook klaar want we gaan in Kisumu eerst een supermarkt naar binnen om veel wat ik daar nodig heb te kopen. En daarna geld pinnen want dat is ook nodig. Voor mezelf en voor het centrum. Om financieel te helpen met wat er nodig is. Er is zoveel waar ik jullie donaties en mijn flessengeld aan kan besteden. Zie daarvoor ook mijn eerdere verhalen. Hulp bieden heel dichtbij zonder dat er iemand aan verdiend. Elke Euro wordt besteed. Ik zal daar later meer over schrijven. Dus, blijf me maar volgen.
Het is weer een heel bijzonder gevoel dat ik er weer heen mag gaan en nu voor bijna 6 weken. Om daar gewoon weer te zijn. Kenia in al zijn facetten ervaren en onderdeel van hun leven te mogen zijn. Ik ben er blij mee en vooral dankbaar voor.
WIL JE ME HELPEN NYABONDO TE HELPEN ????
Elke Euro wordt besteed. Niemand verdient er een cent aan. Om hulp te kunnen bieden op een plek waar het zo nodig is. Heel graag.
Elke Euro is belangrijk. Met elke Euro is Sr. Ludovena en ben ik blij.
Mijn rekeningnummer is: NL26 INGB 0003970344 t.n.v. A.R. Rop onder vermelding van "Voor Ineke in Kenia"
Naar Stichting Bondo Kids overmaken mag ook. Dit is de Stichting in Zwolle die het centrum financieel en op adviserend gebied ondersteund. De donatie is dan aftrekbaar van de belasting. Hun rekeningnummer is: NL92 RABO 0397370830 t.n.v. Stichting Bondo Kids onder vermelding van " Voor Ineke in Kenia". Wanneer je hier naar toe gedoneerd hebt, laat het me dan even weten.
En allen die al bijgedragen hebben, enorm bedankt. Zo blij mee en ik kan er al zoveel mee doen.
Tot zover eerst. Veel groetjes van mij.
Ineke
31 Augustus 2025 - 17:29
Cobi:
Hele goeie vlucht, voorspoedige en een prachtige reis in Kenia gewenst.
31 Augustus 2025 - 20:14
Dianne Groote:
Hele goede en veilige vlucht gewenst en veel plezier. Weer fijn genieten
31 Augustus 2025 - 22:09
Lia Van Der Aa:
Ik wens je een voorspoedige reis toe, dat er weer zegen op je vele werk mag rusten.ik blijf je volgen.
01 September 2025 - 12:08
Annemieke Jaartsveld:
Goede reis vandaag Ineke en veel succes met je goede werk. Geniet van alles wat je gaat doen.
01 September 2025 - 17:57
Marika Klintworth :
Lieve Ineke. Goede reis en veel plezier daarna. 6 weken. Wat een tijd. Je bent een zegen voor de kinderen er.
01 September 2025 - 21:13
Ina:
Een goede reis toegewenst en succes in Kenia
01 September 2025 - 22:43
Anna:
Keep up the good work Ineke [e-2764]️
Heel veel plezier en geniet van alles
02 September 2025 - 20:04
Andy Scholten:
Lieve Ineke. Ik hoop dat je veilig aangekomen bent intussen. Mijn man vliegt morgenvroeg richting Uganda. Jij blijft veel langer in Kenia en doet prachtige dingen voor het Centrum aldaar. Ik blijf je volgen...
02 September 2025 - 23:21
Christa:
Tikkeltje gezonde jaloezie [e-1f609]. Ik kijk uit naar je verhalen. Breng ze een warme groet over. Heel veel plezier en zegen.