DRIE WEKEN VOOR VERTREK
Door: Ineke Rop
Blijf op de hoogte en volg Ineke
18 September 2016 | Nederland, Almelo
Nog drie weken en dan zal ik opnieuw vertrekken naar Kenia.
Het komt dichterbij en dat is fijn. Er lang naar toe leven en dan ineens is het bijna zo ver. Veel staat klaar en is geregeld. De koffer is half gepakt. Ik mag opnieuw 2x23 kilo meenemen. Dat is heel mooi maar ook lastig. Lang niet alles wat ik in de laatste jaren verzameld heb kan meegenomen worden. Veel moet dan toch maar weer thuis blijven voor een volgende keer. Het regelwerk is klaar op wat kleine zaken na. Het visum had nog wat voeten in de aarde. Ik dacht mijn paspoort te brengen naar het reisbureau en die zouden dit dan wel even regelen. Maar nee hoor. Tegenwoordig moet en kan dit ook via het internet. Daar dus maar eens voor gaan zitten een paar dagen later kwam het visum via de mail binnen. Hoe kan het allemaal, he!
Verschillenden vroegen mij naar mijn/het project van 2 jaar geleden. Toen kocht ik toch ook al nieuwe bedden met toebehoren?? Ja, inderdaad. Op het centrum verblijven drie groepen jongere kinderen. Voor één van deze groepen kocht ik van het gedoneerde geld toen bedden met matrassen, kleurige dekens en stof voor lakens. Wat waren ze er blij en gelukkig mee. Tijdens mijn toekomstige verblijf in Nyabondo hoop ik voor de meisjes groep van house-mother Penina ook nieuwe bedden en toebehoren te kunnen kopen. Ik hoop heel erg dat dit met de binnengekomen donaties lukt. Het loopt heel goed en daar ben ik zeer dankbaar voor. Voor allen heel erg bedankt.
Vandaag sprak ik een koorlid en mede kerkganger. Zijn vrouw en hij hebben een geadopteerde zoon, die inmiddels volwassen is. Deze man herinnerd zich nog heel goed zijn jaren voor zijn adoptie. Hij was toen 4 jaar en sliep elke nacht op de grond. Niet lekker liggen maar gewoon op de harde grond bij gebrek aan wat anders. Hij las mijn brief over het verzoek om een donatie voor nieuwe bedden en toebehoren voor de verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen in Nyabondo. Heel graag blijkt hij hier aan mee te willen werken. Verwondering en dankbaarheid vervullen mij.
En dan opnieuw.... nog drie weken. Op 10 oktober zal ik overdag vertrekken naar Schiphol om om 21 uur te vliegen naar Nairobi , de hoofdstad van Kenia. Daar kom ik de volgende dag rond 6 uur aan en wordt daar opgewacht door James van een landelijke reisbureau, die me met een taxi naar Nyabondo zal brengen. Nog een lange reis van zes/zeven uur. Ja, een beetje decadent maar ook heel fijn. Uit ervaring weet ik, dat vermoeidheid de overhand kan hebben en om na het vliegen nog in een bus te zitten die er veel langer over doet, is dan niet aantrekkelijk. Ach, en James verdiend er ook aan. Twee jaar geleden ben ik met hem naar het Masai Mara Wildpark geweest, wat een heerlijke ervaring was. Onderweg naar Nyabondo kan ik dan nog wat boodschappen doen. De eerste zaken die ik voor mijn eigen onderhoudt nodig heb met name eten en drinken/water. En dat is dan een prettige bijkomstigheid.
En dan arriveren op de geliefde plek. Ik verheug me erop iedereen weer te zien en ontmoeten. Rebecca, mijn sponsorkind. Sister Ludovina, het hoofd van het centrum. Eunice, en haar tweeling waar ik veel mee op trok. Lavinia-Ineke, een meisje wat naar mij vernoemd is en natuurlijk haar moeder Evalien, house-mother Penina, mijn favoriete house-mother en natuurlijk alle anderen.
Mijn banknummer is: NL26 INGB 0003970344 tnv A.R. Rop onder vermelding van 'Lekker slapen en eten'.
Voor hen die nog willen doneren voor nieuwe bedden en toebehoren, maar ook voor rijst, bonen, mais en iets lekkers voor de kinderen waaronder yoghurt, een stukje vlees en b.v. een lolly.
Zij hebben het zo nodig en wij hebben zo veel.
Dank je wel.
Hart gr. voor allen, nu nog vanuit Almelo.
Ineke
04 Oktober 2016 - 13:18
Minie Maneschijn:
Ineke, ik wens je hele goeie reis.
En heel veel succes in Nyabondo.
Ben benieuwd naar je mooie verhalen en foto's. -
06 Oktober 2016 - 13:27
A.M. Mol-Rop:
Spannend allemaal, hopelijk heb je een goeie reis hoor!