Dank je wel. ...God bless you. - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Ineke Rop - WaarBenJij.nu Dank je wel. ...God bless you. - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Ineke Rop - WaarBenJij.nu

Dank je wel. ...God bless you.

Door: Ineke

Blijf op de hoogte en volg Ineke

19 Juni 2011 | Kenia, Nairobi

Deze week ben ik met Pamela en Margret uit de keuken naar Sondu geweest om vijf grote balen mais te kopen. Er heerst grote droogte in Kenia waardoor de maisoogsten mislukken of er veel minder geoogst kan worden. De prijzen van de mais en ook andere voedingsmiddelen vliegen daardoor omhoog. Op het centrum is een tekort aan gelden voor voeding omdat o.a. "een geldschieter" niet aan zijn verplichtingen heeft voldaan. Tegelijkertijd moeten ze dus steeds meer betalen voor de basisvoedingsmiddelen. Ondertussen maken ze zich hier grote zorgen over hoe ze dit in de toekomst moeten financieren. Ondertussen ook moeten de kinderen gevoed worden en hebben ze eten nodig. Ze krijgen nog wel genoeg maar het is allemaal wel dichtbij de basis. Extra's krijgen ze nauwelijks. Ik ben blij dat ik ook hierin door allen die mij gesponserd hebben een steentje bij mag dragen. Volgende week gaan we naar Kisumu om suiker te kopen. De prijs hiervan is in één week met twintig procent verhoogd.

Bondokids zet een actie op touw om gelden binnen te halen om het centrum te ondersteunen met het kopen van mais, rijst, suiker, bonen en wat nog meer nodig is. Misschien zeggen jullie: "Daar wil ik ook wel een steentje aan bijdragen", dan kan dat natuurlijk. Heel graag zelfs.

ONDER DIT STUKJE VOLGT MIJN REKENINGNUMMER

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelukkig, zo dankbaar en blij ben ik dat ik hier ook zo heel veel voor de mensen heb mogen betekenen. Het doet mij zoveel goed er voor deze mensen met mijn liefde, met mijn hulp maar ook met jullie en mijn geld, te mogen zijn. De kinderen zijn zo blij als ze me weer zien. De moeders zijn dankbaar omdat ik ook hen niet vergeet. Ludevina is alleen maar gelukkig met alles en ook dat ze een geldbedrag voor de schoenen voor de kinderen krijgt. Alle anderen zijn hartelijk, lief en aardig. Ik kan zo overal naar binnenlopen. Niets is gek. Overal een hartelijk woord. Elke morgen opnieuw: How are you today? Elke dag hoor ik wel een keer "God bless you".

Zoveel heb ik hier mogen en kunnen doen in het klein maar ook in het groot. Daarvoor in de plaats dankbaarheid en blijheid. En dat allemaal mede omdat ik zoveel giften heb mogen ontvangen. Zelf heb ik natuurlijk ook een duit in het zakje gedaan.

In mijn verhalen heb ik wel vertelt waaraan ik alle donaties aan Nyabondo/Bondokids heb besteed, maar ik wil hier toch nog een opsomming geven, omdat ik het belangrijk vind dat jullie weten waaraan jullie geld besteed is. Daar komt tie dan in willekeurige volgorde,

* Bananen en ananassen voor de kinderen.
* Schooltruien voor de meeste kinderen.
* Schoolsokken.
* Slippers voor een meisje op St Martin wat zeer slechte schoenen droeg.
* Kleding voor twee meisjes van de workshop die volgens Sr.Ludevina zeer arm zijn en geen ouders meer hebben.
* Een rugtasje voor Rebecca, het meisje wat ik sponser.
* Een rugtas voor Joshua één van de jongens van Nyabondo.
* Tweede hands kleding voor Oiche omdat hij zo heel weinig heeft en het een beetje mijn ventje is geworden.
* Twintig T-shirt vanuit Nederland in de opruiming bij Wibra gekocht.
* Grote balen stoffen om operatiekleding voor de kinderen van te naaien. Die zijn inmiddels ook al klaar.
* Stoffen om jurken, broeken en blouces voor de kinderen van te naaien.
* Grote balen katoenen stoffen om lakens van te naaien.
* Schoenen en tassen voor de house mothers en keukenpersoneel.
* 30 flesjes fanta, rietjes en koekjes.
* Breigarens om op de workshop truien van te breien met de breimachines.
* Veel lolly's, snoepjes en spekjes.
* Veel ballonnen en bellenblazen.
* Pennen, potloden, schoolboekjes, schriften.
* Stoffen om gordijnen voor de woonvertrekken van de grote meiden van de workshop te naaien. Hier zijn ze ondertussen mee bezig.
* Heel veel stickers, kleurplaten, kleurpotloden, pennen en knutselwerkjes.
* Eten d.w.z. vijf grote balen mais en suiker wordt nog gekocht.
* Kettingen en armbanden.
* Kleine spelletjes
* Veters voor in de schoenen van de kinderen.
* Vier zachte strandballen waar de kinderen heel veel mee spelen.
* Drie schilderijen met een bijbelse voorstelling voor in de slaapvertrekken van de kinderen.
* Fleechtruien voor vijf grote meiden. Mooie kleurtjes die ze in het weekend kunnen dragen.

Misschien vergeet ik nog iets. Ach, en ik ga nog wel een keer op pad om ook wat fleechtruien voor een paar grotere jongens te kopen. In Sondu zijn kledingmarkten waar het allemaal in onze ogen voor heel weinig geld te koop is.

In Nederland had ik ook al het één en 't ander gekocht. Ook veel kreeg ik van collega's. Jongens, het is allemaal gebruikt en alles viel in hele goede aarde. Dank jullie wel.

Nogmaals mijn aandacht voor de voedingsproblemen hier in het centrum.

HELP DE KINDEREN VAN NYABONDO AAN ETEN.
BANKNUMMER: 3970344 TNV A.R.ROP ONDER VERMELDING VAN: BONDOKIDS-VOEDING.

Nogmaals: Allemaal heel heel hartelijk dank voor al jullie giften. Zonder jullie was dit allemaal niet gelukt. Het was hartverwarmend.

Een hartelijke groet
Ineke

• 19 Juni 2011 - 17:01

Stien Meijer:

Ha Ineke
    Fijn dat je zoveel met al het geld kunt doen, fijn dat je ook voor de house mothers wat kunt kopen.
    Het zal nog weer wennen zijn als je over ruim een week weer terug gaat, ik wens je nog een fijne week toe en God bless you deze week.

groeten Stien

• 19 Juni 2011 - 17:27

Minie Maneschijn:

hai ineke,
    fijn dat je zoveel kunt betekenen daar met alle donaties vanuit nederland. ik begrijp dat de nood nog hoger gaat worden, met die droogte daar.
    jou tijd daar zit er al bijna weer op, ik hoop dat je nog zult genieten deze laatste week daar.
    groetjes minie

• 19 Juni 2011 - 17:48

Ine Lohuis:

erg
    indrukwekkend weer.wat een armoede daar.fijn dat je zoveel kunt doen voor al die mensen daar.nog even genieten en dan weer naarnederland terug.hard werken daar maar wel met veel plezier ineke. god bles jou voor al het goede at je gedaan hebt goie reis terug. en tot gauw weer in twenteborg doei gr ine xxxx

• 20 Juni 2011 - 10:30

Ellen Karssen:

Hai ineke wat fijn dat jij het daar zo naar de zin hebt. Wat een goede dingen heb jij allemaal kunnen doen van het spnsergeld. Ik geloof dat het erg fijn voelt dat jij de mensen daar een beetje meer levenskwalitiet kunt geven.
    Het ok pak staat je overigens goed. En wat een mooie jurkjes zijn er gemaakt.
    Nou geniet nog maar deze laatste paar dagen. Liefs en dikke knuffel van mij.

• 20 Juni 2011 - 19:50

Fenny Scheppink:

Hallo Ineke,

Eindelijk nog een mailtje van mij. Zit eigenlijk nooit achter de computer en hoorde van Henny steeds hoe het was. Maar nu toch iets van ons. Ontzettend mooi Ineke dat alles zo goed gaat en dat je er zelf zo van mag genieten. Ik kan me voorstellen dat dit zo'n dankbaar werk is wat je mag doen en dat het afscheid nemen ook best weer pittig zal zijn.Nog een fijne week toegewenst van Fenny en Gerrit en een behouden thuiskomst.

• 21 Juni 2011 - 07:45

Iet Haarhuis:

Hai Ineke,

Geweldig wat je doet!
    Dat je die kinderen zo blij maakt.
    We wensen je een goede thuiskomst toe, en zien er naar uit

Heel veel liefs, Marinus en Iet xxx

• 22 Juni 2011 - 16:32

Lia:

Hallo, Ineke wat zit het er al gauw weer op voor je en wat heb je veel kunnen doen tot nu toe, en wat een dankbaar werk.het zal wel weer een hele omschakeling zijn om weer thuis te zijn met onze weelde hier en wat een groot kontrast.Wij zijn gisteren thuis gekomen van onze vakantie.
    Zaterdag ga ik met het koor mee naar Dordrecht,ik hoop je gauw eens te zien ,om je verhalen te horen. ik wens je een behouden terugkomst, en Gods zegen voor je prachtige werk daar.groeten LIa

• 22 Juni 2011 - 17:58

Marry V.d.Wetering:

Hallo Ineke,

Wat gaat de tijd snel voorbij hè?
    We hebben erg genoten van je verhalen.
    Je bent daar echt op je plek.
    Geniet nog even en sterkte met afscheid nemen!

Hartelijke groet van Roelof en Marry.

• 23 Juni 2011 - 01:45

Saskia Dierink:

Hallo Ineke

Wat een indrukwekkende verhalen!
    geweldig dat je zoveel voor de mensen daar kunt betekenen en dat alle donaties zo nuttig besteed worden.
    Geniet er nog een paar dagen van!
    alvast een goede terug reis en tot gauw op 3 Noord.

groeten
    Saskia Dierink