Computers en hout. - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Ineke Rop - WaarBenJij.nu Computers en hout. - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Ineke Rop - WaarBenJij.nu

Computers en hout.

Door: Ineke

Blijf op de hoogte en volg Ineke

16 Maart 2009 | Kenia, Nairobi

Hallo allemaal,

Daar ben ik weer. Nu in de morgen vanaf het Nyabondocentrum. Hier staan nu een paar computers door Hennie aangeschaft van het geld wat aan haar gedoneerd is voor het centrum. En ze doen het goed. Met name de oudere kinderen die op de Secundarie (middelbare) school zitten zijn blij. Ze hebbben nog nooit met computers gewerkt en nu kunnen ze er mee leren omgaan. Ook voor hun latere leven is dit een prima voorbereiding. En ondertussen kunnen wij er gebruik van maken want de kids zijn naar school. Het is een mooie investering.

Vorige week heb ik met Zr.Ludevina spullen voor tafels en stoelen gekocht nadat ik wat abrubt mijn verhaal op deze site moest afsluiten omdat de cumputers te traag waren.

Het kopen van de spullen had nogal wat voeten in de aarde. We gingen naar twee winkels. Een waar ze bekleding en schuimrubber verkochten en de ander waar hout en ijzerwaren te koop was. En we hebben ingekocht. Het kostte moeite om het op en in de auto te krijgen. Nog meer moeite kostte het om thuis te komen. We waren nog maar net op weg of de boel lag te rammelen op de auto. Er maar uit, ergens een stuk touw gezocht, nog beter vast binden en daar gingen we weer. Niet zo hard want o wee, als alles op de weg terecht zou komen waren we nog niet klaar. Over de 'dancing road' ging het allemaal maar net, maar we zijn voldaan thuisgekomen.

Opnieuw gaan we deze week met Zr. Ludevina naar Kisumu om nog wat aanverwante materialen te kopen en daarna is het donatiegeld bijna op. Ondertussen zijn de kinderen hier natuurlijk ook verblijd met kleurboeken, kleurpotloden, ballonnen, bellen blazen, krijten, kaarten maken, spelletjes, kaarten, snoepjes, spekjes enz. Ook dat komt allemaal van het donatiegeld.

Nogmaals, namens en Zr. Ludevina, moet ik iedereen opnieuw hartelijk danken die bijgedragen heeft om deze aankopen mogelijk te maken. Ze vroeg mij dit te doen, met een brede glimlach op haar gezicht.

De meubels worden hier op het centrum gemaakt. Niet door vrijwilligers maar door mensen die hier speciaal voor deze klussen werken. Het mes snijdt dan weer aan twee kanten. Er is weer meer werkgelegenheid op het centrum en de kinderen en het centrum krijgen er een aantal nieuwe meubels bij.

Er verblijven overdag een paar kinderen op het centrum die (nog) niet naar school gaan. Met hen ben ik vanmorgen opnieuw twee aan twee in een rolstoel het centrum rondgelopen. Ja, dat past goed. De kids zijn niet zo vors en dik. Van dikke kinderen hebben ze hier nog nooit gehoord. En wat genoten ze weer. Wat een blijde koppies. En overal even langs. Van An kregen ze een banaan en van een ander wat anders lekkers. En ieder die hen zag, maakte een kort praatje met hen. En dan zie je ze nog meer genieten.

En nu zit ik dus te computeren in het centrum zelf maar....donderdag gaan we weer naar Kisumu, ook om boodschappen te doen.

In een volgend stukje ga ik iets vertellen over ...Wat na het opereren?

Dag Ineke