Samen doneren voor een salaris - Reisverslag uit Almelo, Nederland van Ineke Rop - WaarBenJij.nu Samen doneren voor een salaris - Reisverslag uit Almelo, Nederland van Ineke Rop - WaarBenJij.nu

Samen doneren voor een salaris

Door: Ineke Rop

Blijf op de hoogte en volg Ineke

16 November 2020 | Nederland, Almelo

Hallo allemaal,

Hierbij stuur ik jullie ook langs deze weg de november nieuwsbrief van Bondo Kids.....over het leven en de huidige problemen in Nyabondo in Kenia.

Omdat de grenzen dicht zitten voor vakantieverkeer en het wat corona betreft zeer onverstandig is daar heen te gaan, zal ik dit jaar dus thuis blijven. Zo heel erg jammer maar het is niet anders.

Maar mijn aandacht blijft samen met de mensen van Bondo Kids voor de medewerkers en kinderen in Nyabondo.
Het is pijnlijk te lezen dat corona in Kenia ook veel teweeg heeft gebracht en brengt.

Omdat ik dit jaar niet naar Nyabondo kan gaan wil ik jullie vragen hen langs de weg van Bondo Kids te helpen met een donatie. Om samen het gestelde doel te bereiken
EEN MAANDSALARIS VOOR ALLE MEDEWERKERS VAN NYABONDO. (zie hieronder)
Het liefst nog een beetje meer zodat het centrum dan opnieuw zeep en desinfectans kan kopen om zo corona buiten het centrum te houden.

Van harte aanbevolen om te lezen.
Veel dank. Ineke

Van: Stichting Bondo Kids
Date: vr 13 nov. 2020 om 19:39
Subject: Nieuwsbrief November 2020

Nieuwsbrief November 2020

Nyabondo Centrum en COVID-19
Het COVID-19 treft mensen in het hart. Zo ook op het Nyabondo Centrum in Kenia. In de vorige nieuwsbrief werd door stichting Bondo Kids om financiële hulp gevraagd, om het centrum te helpen in deze moeilijke tijden. Een geweldige respons hebben we hierop gekregen. De eerste € 3565 konden we al snel overmaken.

Samen met onze Nederlandse partner organisatie Our Energy Foundation hebben we een financiële aanvraag gedaan bij Wilde Ganzen Corona. Wilde Ganzen heeft €10.000 uitgekeerd, waarvan Wilde Ganzen en Our Energy Foundation ieder 50% aan hebben bijgedragen.

Er druppelde ondertussen nog steeds geld binnen n.a.v. onze oproep, waardoor we nog een bedrag van € 2326 hebben kunnen overmaken.
Met deze financiële ondersteuning heeft het centrum inmiddels vele medische hulpmiddelen kunnen kopen. Structureel blijft Stichting Bondo Kids zich bezig houden met aan het verbeteren van voorzieningen op het gebied van drinkwater, toiletten en hygiëne. Maar door alle maatregelen en gedeeltelijke lockdown staat het leven hier al maanden stil, voor veel mensen betekent dat ook een drastisch verlies van hun inkomen. Daarnaast is de oogst dit jaar in de regio veelal mislukt door het aanhoudende slechte weer (overstromingen!). In Kenia zijn strenge maatregelen getroffen om het coronavirus tegen te gaan. Markten werden gesloten, transport werd beperkt en ter gevolge van de avondklok moest iedereen voor 20:00 uur ’s avonds binnen zijn. Vanwege de water overstromingen, zijn veel kinderen door hun ouders weer terug gebracht naar het centrum. Huizen zijn weggestroomd/weggerukt door de harde stroming, Kinderen die al dagen op de daken van huizen verbleven of letterlijk een “droge plek in de boom” zochten. Dit betekent uiteindelijk voor het centrum meer kinderen, dus meer kindermondjes te voeden.

50 medewerkers op het centrum hebben van maart tot augustus geen salaris ontvangen. Met het geld van de vorige actie is er o.a. ook een klein gedeelte naar de salarissen van de medewerkers gegaan.
In de maand september hebben alle medewerkers daardoor een half maandsalaris ontvangen. Hoe ze hun hoofd boven water hebben weten te houden is voor ons een raadsel. Hun “pole-pole mentaliteit” (blijf kalm) kan ook helpend zijn. Waar wij de moed zouden kunnen verliezen, zien zij nog steeds kansen en houden zij hoop in het vizier. Samen zetten ze de schouders er onder om te blijven werken voor de kinderen op het centrum, ondanks dat ze weten dat er aan het einde van de maand geen salaris is. Ergens hebben ze ook niet veel keus, maar bij de pakken neerzitten is geen optie voor ze. Wilde ganzen citeert: “aanpakkers zien kansen waar anderen de moed verliezen” De 50 aanpakkers van het Nyabondo Centrum willen we daarom verrassen met een decembermaand salaris. Hoe mooi zou het zijn om dit jaar af te sluiten met een volledig salaris.

Helpen jullie mee? Iedere maand is er voor de salarissen een bedrag nodig van: €4195,00.

U kunt uw bijdrage overmaken naar NL92 RABO 0397370830 ovv December salaris.

Een bedankbrief van Sr. Ludovena:
”Thank you very much for responding to our need very fast for we really needed the food, soap and the sanitizer”, since the children we have in the centre needs a lot of cleanliness and high hygiene. Our gratitude goes to each and every one of you for the support you give us to help the children. We continue to appreciate all your concern and dedication to the children and hope you are staying safe in this difficult time.” (Sr. Ludovena, verantwoordelijke van het Nyabondo Centrum).

Sr. Ludovena.

SINTERKLAAS EN KERSTINKOPEN VIA INTERNET
Shop eens via doelshop!

Steeds meer mensen kopen hun cadeautjes via internet. Wanneer je via doelshop.nl shopt, dan gaat er per aankoop een donatie naar ons.
2 vliegen in 1 klap dus. Het vraag een extra handeling, wanneer je via de onderstaande link naar de desbetreffende winkel gaat dan sponsor je automatisch voor Bondo kids. Je shopt zo bij dezelfde winkels voor dezelfde prijs. Het kost je niets, maar een groot impuls voor het werk van onze stichting. Doelshop keert iedere keer per €50,00 uit. Helpen jullie mee? We hebben al €200,00 ontvangen van hen!

Ga direct naar https://bondo-kids.doelshop.nl/info en bestel zonder in te loggen.

of

1) Ga naar www.doelshop.nl en klik op “inloggen”.
2) Klik op “Ik ben nieuw” en maak een account aan.
3) Kies bij “goede doelen” “Stichting Bondo Kids” en ga door naar “Shops”.
4) Kies je favoriete webshop.
Na het shoppen krijg je een bevestigingsmail van de webshop met de bevestiging van je aankoop én een mail van doelshop.nl met de hoogte van jouw donatie.

Namens Matthijs, Simone, Pascale, Christa en andere betrokkenen
Stichting Bondo Kids
NL92 RABO 0397370830

Stichting Bondo Kids
info@bondokids.nl
Boomsluiterstraat 6
8043 AX Zwolle
unsubscribe from this list.